Altcoins este denumirea generală pentru toate celelalte monede virtuale care au apărut după Bitcoin – ca alternative la Bitcoin. De exemplu, Ethereum este un (o) altcoin cu un potenţial enorm. Stă mereu în spatele Bitcoinului în preferinţele de investment ale celor pasionaţi de crypto sau ale traderilor. ZCash este o monedă foarte bună, Litecoin, Monero, Ethereum Classic etc. Menţionez doar câteva, pentru că în articolele viitoare le voi analiza pe fiecare în parte.
În cadrul Altcoins sunt monede cu o capitalizare mai mică sau cu un volum pe 24h mai mic, cu volatilitate foarte mare, foarte influenţabile şi capabile de pump and dump. Majoritatea covârşitoare se numesc shitcoins, adică monede de cacao. Sunt multe. Foarte multe. Coinmarketcap.com numără 1071 (în 21 august 2017), dar pe lângă astea exhangeurile din întreaga lume mai au listate muulte – vezi şi lista asta de pe cryptocoincharts.info, în comparaţie cu ce era în 2013. Fie că au o capitalizare mare sau mică, volatilitatea lor e prilej de câştig, mai ales din partea celor care au nişte proiecte cât de cât serioase în spate.
Investiţia în shitcoins e simplă. Dar dacă o faci fără un research prelabil, e oarbă. Iar dacă e oarbă, s-ar putea să te facă să pierzi ceea ce ai investit. Mastering shicoins nu e o artă, ci e muncă de cercetare. Înainte de a investi, caută întotdeauna la bază: ce proiect are în spate moneda, ce face, ce potenţial ar putea avea, care sunt planurile de viitor cu ea, care îi sunt fluctuaţiile. Nu poţi faci o super analiză tehnică pe charturi, pentru că majoritatea celor cu potenţial provin din ICO-uri recente, deci nu au o super istorie în spate. Cu toate astea, te poţi orienta şi poţi să îţi faci o perspectivă.
Pont: Nu investi mult. Vezi ce se întâmplă. Oberservă. Ai răbdare. Vinde când creşte dacă vrei să reinvesteşti sau ţine (HODL e expresia mainstream acum, nu keep, nu hold, nu preserve sau orice altceva. Simplu, #HODL). Din nou, ai răbdare.
One thought on “Despre altcoins, pe scurt”