estcoin

Estonia vrea să lanseze prima crypto monedă naţională

De când au ieşit din blocul comunist, estonienii s-au destupat foarte tare la minte. Nu ştiu dacă înainte erau, dar apropierea de Europa efectiv a transformat în bine ţara asta. Acum vor să lanseze primul ICO (Initial Coin Offering, un fel de IPO, dar în monede) de tokeni la nivel naţional, care să fie practic resursa de scăpare în caz că euro sau dolarul se zgâţâie prea tare.

Cumva, se pierde aici sensul de crypto, în sensul că dacă moneda e guvernată de stat, nu mai e descentralizată. Pe de altă parte, dacă nu aveau mare habar despre ce înseamnă crypto currency, nu cred că ar fi avut astfel de planuri de ţară. Cineva e super destupat la minte acolo sus, la ei. Ideea lansării se îndreaptă şi spre estonienii care nu stau în Estonia, dar care vor putea băga bani în ţară oricând prin crypto, fără bănci, intermediari, comisioane.

Lansarea unei crypto naţionale ar fi cea mai îndrăzneaţă mişcare pe care o poate face o ţară în domeniul financiar. Ar putea crea astfel un fond financiar digital impresionant prin încrederea pe care ar oferi-o populaţiei, fiind o monedă virtuală care funcţionează cu aprobare şi suport de la guvern.

Kaspar Korjus, Managerul programului de e-Residency – un program de ţară fenomenal – a făcut public senzaţionalul anunţ. Ceea ce înseamnă mult. S-au consultat cu Vitalik Buterin – acest copil minune al crypto currency, fondatorul Ethereum, a doua monedă ca importanţă şi capitalizare de pe piaţa crypto currency, cu cel mai de perspectivă blockchain la ora actuală. “Un ICO dezvoltat în cadrul ecosistemului e-residency va fi un stimulent puternic pentru rezidenţi; pe lângă aspectele de natură economică, e-rezidenţii se vor simţi mai mult ca o comunitate din moment ce există mai multe lucruri pe care le pot face împreună”, a declarat Buterin.

Estcoin – căci aşa ar vrea să se numească crypto moneda – se află în momentul de faţă în faza de idee îndrăzneaţă, dar cercetările pentru materializarea ei sunt în toi. Estonia are o infrastructură tehnologică senzaţională, iar programul de e-residency e un super succes: numărul de înscrieri săptămânale pe e-residency aproape coincide cu numărul de nou-născuţi în 7 zile.

estonia-e-residency-cryptoblog
Estonia e-residency rate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.