cryptoblog-blockchain

Blockchain şi criptomonedele – de ce?

Am lipsit mult în ultima vreme. Am lăsat şi blogul pe seama crypto, care mi-a mâncat destul de mult timp, adică toată toamna şi iarna, până acum. Las aici un articol scurt, cu câteva chestii despre blockchain şi crypto.

Tehnologia blockchain e viitorul internet 3.0. Ceea ce se întâmplă în proiectele din spatele blockchainurilor/care funcţionează pe blockchainuri (da, sunt mai multe tipuri de blockchain) este monetizat. Pentru ca proiectele să aibă fonduri (de obicei Start-upuri), se organizează ICO-uri (Initial Coin Offering, same as Initial Project Offering) în care se strâng nişte milioane mari de dolari, în cazul în care proiectul promite. După ce se încheie ICO, se listează (se monetizează proiectul) moneda pe un exchange, ca să poată fi vândută sau cumpărată.

În fiecare exchange, există un Order Book pe fiecare market, care reprezintă interesul pentru respectivul proiect/ pentru monetizarea lui. Din nou, dacă proiectul e bun, interesul e evident. Unde există interes, există cumpărare, iar unde există cumpărare, există creştere, iar ceea ce urcă, trebuie să şi coboare (pentru ca apoi să urce din nou). Aici vorbim de volatilitatea pieţei de crypto, în general. Pentru că asta îi oferă farmecul caracteristic.

cryptoblog-orderbook
Order book pe Cryptopia, LTC

P.S.: Pentru noobies, volatilitatea e heart attack, pentru veterani e mai mult decât oportunitate de investment. Nu investiţi decât după ce analizaţi bine ceea ce faceţi,

Sursa foto: de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.